by

Kulutusluotto on nykyaikainen lainamuoto

Kulutusluotto on pienlainaa huomattavasti suurikokoisempi laina, samaan tapaan kuin tililuotto. Pikaluoton ja käyttöluoton väliset erot on useille hämäran peitossa. Lähes aina esim. 500 egen suuruinen vippi pystyy olemaan vaikkapa pikaluotto kuin myös käyttölaina.

Oleellinen eroavaisuus kyseisille luottotuotteille on aina se, että pikavippi on jonkin verran lyhempikestoinen, aina joidenkin viikkojen tai pisimmiltään 90 vuorokauden laina-ajan pikaluotto ja lainasummaltaan tuhat erkkiä tai jopa reilusti pienempi.

Joustoluotoksi käsitetään kaikki lainatuotteet, mitkä on summaltaan kahdesta tuhannesta egusta lähestulkoon 20000 eguun asti ja jotka maksellaan takaisin tasaerin kuukausittain aina parista kuukaudesta likitulkoon 10v. saakka.

Vuonna 2014 samalla tavalla kuin pikavipit, niin myös joustoluotot myönnetään lähes aina vakuudetta ja takauksitta. Silti ilman muuta lainaajan muut luotot sekä tulotiedot huomioidaan esimerkiksi palkkakuitin ja verotuspäätöksen avulla.

Pienet käyttölainat miltei 20 000 e saakka myönnetään liki aina ainoalle lainaajalle, mutta myös useasti varsinkin pienituloiselle niitä summaltaan suurempiiin käyttöluottoihin vaaditaan lisähakija, esimerkkinä puoliso. Tottakai huomattavampia joustolainoja pystyy saamaan myös ilman kumppania, silti tällöin tulee useimmiten olla itse huomattavan hyvätuloinen henkilö.

Joustolainaa on fiksua ottaa runsaiden pienlainojen ohella , kun käteisen tarve on esim. kahdelle isommalle tavaralle tai tuotteelle, esimerkiksi uudelle mopolle tai suunnitelmissa on vaikkapa mukava etelänloma. Mikäli takaisinmaksettavia pienlainoja on kertynyt useita on varmasti viisaampaa hakea joustolainaa sekä maksaa tällä pois pienemmät luotot ja maksaa tätä ainoaa luottoa . Käyttöluotossa kun on likipitäen jokaisessa tapauksessa huomattavasti edullisempi lainakulu kuin vaikkapa pienissä vipeissä.

Tällä hetkellä lainaa hakea ns. luottotilinä. Limiittiluotto eroaa yhdellä kertaa nostettavasta lainasta sillä tavoin, että sinulla käytössäsi on lainakatto, minkä puitteissa saat tehdä luoton nostoja pankkiisi milloin vain jos luotollisessa tilissäsi on vielä nostamattomia varoja.

Siltikin, oli vippitapasi vaikka vippi, luottotili tai joustoluotto, sinun täytyy koko ajan muistaa se, että rahat tulee maksettavaksi lainafirmalle ilman muuta takaisin eikä rahaa ei ole lainkaan viisasta vipata yhtään sitä enemmän kuta tarvitaan ja johon takaisinmaksukykysi riittää. Parasta on vastuullinen luoton hakeminen ainoastaan välttämättömään tarpeeseen ja ajattele joka kerta muutama vuorokautta ennen lainahakemuksen allekirjoittamista sekä ilman muuta muutamaan kertaan silloin, kun luotto on myönnetty ja luoton myöntävä palvelu varmistelee vielä kerran hyväksyväsi vipin käyttöehdot ennenkuin varat siirretään pankkiisi.

Write a Comment

Comment